top of page

Natural horsemanship

Natural Horsemanship
Natural Horsemanship

Natural Horsemanship

 

 

Natural Horsemanship is een trainingsmethode waarbij men het paard als individu ziet en zijn natuurlijke gedrag begrijpt en dat gebruikt om het paard te leren op een bepaalde manier te denken en te handelen.

Je leert door verschillende oefeningen op de manège respect en vertrouwen te krijgen van je paard, jij gaat je paard leren begrijpen en je paard gaat jou leren begrijpen!

Doordat je paard weet dat hij op jou kan rekenen in welke situatie dan ook en dat jij hem een veilige en voorspelbare wereld kan aanbieden, gaat je paard graag bij je willen zijn en gaat hij graag samen dingen met je doen. Hierdoor word je band steeds sterker met je paard!

Sommige mensen hebben van nature paardengevoel, maar een groot deel van de mensen niet. Waarom krijgen sommige mensen uit elk paard een topprestatie en andere niet? Je hebt ruiters die een natuurlijk paardengevoel hebben en die een echt team vormen met hun paard. Dit zijn de ruiters die samen met hun paard topprestaties neerzetten. Deze ruiters voelen, denken en bewegen samen met hun paard!

Veel ruiters halen dit niveau niet doordat ze dit natuurlijke paardengevoel missen, dankzij Natural Horsemanship bij 4 Feet Stables leer je met je paard te communiceren, hem aan te voelen, hem als individu te zien en word je een echt team met je paard!

bottom of page