top of page

Bitloos rijden

 

Vaak zie ik dat mensen erg afhankelijk zijn van het bit, ze maken geen gebruik van hun benen en trekken hun paard naar links of rechts of in een nagevelijke houding in plaats van dat ze hun paard er naartoe rijden! Dit heeft niets met paardrijden te maken!   

 

Wanneer je zonder bit rijdt ga je zelf meer bewust worden van je lichaam en merk je dat kleine veranderingen in je zit al een groot verschil maken voor je paard. Je leert je paard onafhankelijk van de teugels te sturen en stoppen en je leert meer met je zit te werken! Je gaat voelen hoe licht je paard kan zijn!   

 

Veel mensen hebben een verkeerde lichaamshouding op hun paard waardoor ze het paard erg in de weg zitten. Hierdoor kan het paard moeilijk de gewenste oefeningen kan uitvoeren en geven wij op onze beurt het paard de schuld…. we gaan dus ook werken aan een juiste onafhankelijke zit!   

 

Je gaat leren je paard goed te ondersteunen met je zit en hem recht te richten, je leert met lichte hulpen je paard te wenden, te versnellen en vertragen, dit alles komt ook tot uiting in je dressuurproef of springparcours of gewoon tijdens een fijne buitenrit!

 

bottom of page